Projekt izgradnje budućeg Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula - KLIK Pula

Usluge tehničkog i stručnog savjetovanja u fazi izgradnje Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula - KLIK Pula.

Naziv projekta:„KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula“

Naziv programa: Europski socijalni fond – ESF

Nositelj projekta: Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula

Partneri projekta:

 • Istarska županija
 • Grad Pula-Pola
 • AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre
 • Sveučilište Jurja Dobrile Pula
 • Škola za odgoj i obrazovanje Pula
 • Strukovna škola Eugen Kumičić Rovinj
 • HGK – Županijska komora Pula
 • Obrtnička komora Istarske županije
 • Arena Hospitality Group
 • Maistra
 • Uniline
 • Valamar Riviera

Sažetak:

Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula - KLIK Pula nastat će nadogradnjom i opremanjem postojeće infrastrukture Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (ŠTUT) te usavršavanjem nastavnika strukovnih predmeta i uvođenjem moderniziranih programa obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja. Glavne aktivnosti centra KLIK Pula bit će usmjerene na provedbu obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja u ugostiteljstvu i turizmu temeljenog na radu, a prema potrebama poslodavaca.

Projekt opremanja, uspostave i razvoja Centra KLIK Pula financirat će se iz Europskog Socijalnog Fonda u okviru projekta „KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještna u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula“, ukupne vrijednosti 44.692.084,78 kuna. Provedba projekta traje 45 mjeseci, dok je intenzitet potpore 100%. Korisnik projekta je Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula zajedno s 12 partnera (Istarska županija, AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre, Sveučilište Jurja Dobrile Pula, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola Eugen Kumičić Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno, Grad Pula, HGK - Županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Arena Hospitality Group d.d., Maistra d.d., Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d.).

U sklopu projekta Grad Pula bit će zadužen za čitav niz aktivnosti na promidžbi i vidljivosti projekta: organiziranje tematskog skupa za poticanje inovacija u turizmu i ugostiteljstvu, produkcija i emitiranje kulinarskih edukativnih emisija, video i promotivne materijale, izradu promotivnih letaka i brošure o projektu, izradu brendiranih kuharskih pregača, promo majica i usb stickova.

Realizacijom projekta KLIK Pula će postati jedan od šest regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva u Republici Hrvatskoj zajedno s Opatijom, Splitom, Dubrovnikom, Osijekom i Zabokom.

Ukupna vrijednost projekta: 44.692.084,78 kuna

Intenzitet potpore:100%

Početak provedbe projekta: travanj 2020. godine

Kraj provedbe projekta: prosinac 2023. godine

Trajanje provedba projekta: 45 mjeseci